Regie: Nicole Schurgers
Spel: Roos Schreurs, Leon Nelissen, Marcel Boumans, Maria Smeets, Ernestine van Buggenum, Jos Thijssen, Ine Erdkamp, Ine Parren, Rob Hölsgens, René Smeets

Over de voorstelling:

Aan het o zo rustige leven van Barbara en Julius Zilverberg komt op een wrede manier een eind als op een dag niet alleen neef Freddy, maar ook nicht Conny en neef Fons met z’n vrouw Yvonne aan hun deur verschijnen. Allen hebben ze een brief gekregen van Notaris Beckers inzake het testament van Oom Willem. Deze oom, die door hen allen wordt gezien als het zwarte schaap in de familie, schijnt in Amerika een fortuin te hebben gemaakt. De familie kan 5 miljoen euro erven!!

De heersende vreugde slaat al snel over in ongeloof als het blijft dat het testament niet zomaar een testament is. Om de erfenis te verkrijgen moeten allen onwaarschijnlijke dingen doen. Bovendien zijn ze verplicht een week in het huis van Barbara en Julius te verblijven.

Voor geld zijn ze echter bereid ver te gaan, heel ver!!

Als blijkt dat oom Willem getrouwd is geweest met Truus en er ook nog een pleegdochter Ciska ten tonele verschijnt, zien de familieleden hun erfenis slinken.

Er komt zelfs een begrafenisondernemer Mortibus een handje helpen. De problemen lijken zich dan helaas alleen nog maar verder op te stapelen. Hoe ver zal een ieder van hun gaan om zijn of haar deel van de 5 miljoen euro te erven?