Regie: Cor Bastiaans
Spel: Ine Parren, Leon Nelissen, Ernestine van Buggenum, Ton Wolff,  Roos Schreurs, Jos Thijssen, Tjeu Koolen, Katja Vermeeren, Marcel Boumans

Over de voorstelling:

De moeder van Mathilda van Zwieten wint door het goed oplossen van een cryptogram een vakantie. Mathilda, vader Jan Hein en dochter Clarissa completen de keurige familie van Zwieten uit Heerlen. Vader Jan Hein heeft zich zo te zien reeds lang geschikt in de rol van de echtgenoot, welke voor veel mannen een schrikbeeld van het huwelijk zou zijn!

Niets vermoedend van de gang van zaken, komt familie van Zwieten aan op de camping.

Truus de Mint vindt het altijd erg gezellig wanneer ze, zoals ieder jaar, gaat kampteren als Sef en Joep (haar man en zoon) hun “concern” handel in lompen en metalen, voor 2 weken sluiten. Voor Sef tijd om volledig rust te nemen. Tegen wil en dank gaat zoon Joep ook mee. Deze weet het humeur van zijn vader aardige te beïnvloeden. Tevens is Joep wel in voor het uithalen van geintjes. Bij kamperen is nooit te voorspellen wat voor weer het wordt en ook niet welke buren ze gaan ontmoeten op de camping.

De manier zoals de beide families, met hun eigen waarden en normen omgaan, za de lachspieren van de toeschouwers op de proef stellen.

Michiel, de stagiaire op de camping, zal nauw betrokken worden bij de “communicatie” der beider families.