Tijdens de Havenfeesten van 1984 is toneelgroep Spot Aan opgericht en in november 1985 werd het eerste avondvullende stuk “Zilveruitjes en Augurken” op de bühne gebracht in de oude bovenzaal van de Harmoniezaal. Na 35 jaar en tientallen gespeelde stukken speelde Spot Aan op 19, 20, 26 en 27 oktober 2019 de klucht “Vlam in de pan” van Alwin Grijseels.

Het verhaal speelt zich af in restaurant “Rue des Walles”. De eigenaren Hélène en Robért verwachten een recensent van de DRA (de Diamant Restaurant Award). Als ze dit jaar voor de 3e jaar op rij de prestigieuze prijs winnen dan levert dat een geldprijs op van 1 miljoen euro. Niets mag daarom de voorbereidingen in de weg staan en alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Of dat lukt is echter nog maar de vraag…… Onverwacht staat de zus van Hélène op de stoep met haar zoon Sjors. Ze zoeken tijdelijk onderdak omdat hun appartement is verzegeld door de politie. Om zijn zwart geld wit te wassen heeft Sjors echter al een afspraakje geregeld met de gezelschapsdame Candy. Het restaurant krijgt meer weg van een louche tent dan van een top restaurant met alle gevolgen van dien.

Regie: Luuk Hoedemaekers

Spelers:

Leon Nelissen, Ernestine van Buggenum, Mel Roumen, Kevin Schuurbiers, Yvon van Zon, Jos Thijssen, Roos Schreurs en Joyce Donkers